Hovden er ei vakker bygd i Nordland fylke, med fiskevær og høye fjell. Her har det bodd folk i uminnelige tider, og mange av dem har levd av de rike fiskemulighetene i Vesterålen. Det er et skrint jordsmonn, som har gjort det hardt å drive gård, men ved sjøen fins ei havn som i flere århundre har vært porten til fiske og utferd.

Hovden er ei bygd der det meste innbyggerne er stolte av har blitt til gjennom dugnadsånd og frivillig arbeid. I fellesskap har de tatt i ett tak for å sikre vannforsyningen og lage samlingsplasser som samfunnshus og bedehus. Hovden Grendelag jobber målrettet for å opprettholde de lokale institusjonene. Selv om flesteparten av medlemmene har forlatt bygda står de på for å bevare lokalsamfunnet de fremdeles har et nært forhold til, og vender tilbake når de kan for å hjelpe til.

Havet som pisker inn mot Hovden følger Golfstrømmen, så temperaturene er slett ikke verst, breddegraden tatt i betraktning. Fiskebanken Jenegga utenfor Hovden er både Bø kommune og Vesterålens tusenårssted, et område som hedres som et symbol nettopp på varmen og fisken som Golfstrømmen bringer med seg. De siste årene har tusenårsstedet vært utgangspunket for et kulturløft i regionen. I Bø finnes ellers også Reginedagan, en stor festival for kunst, kultur og fest som arrangeres hver sommer.

På dette nettstedet finner du informasjon både om Grendelaget, om Misjonskirken, og om museumsskuta M/K Glimt. Du finner også turistinformasjon og mer om Bø, Vesterålen, og denne lille bygda i det høye nord.