Bø i Vesterålen

Hovden ligger i Bø, som mange omtaler som juvelen i Vesterålens krone. Her finner du en enestående variasjon i natur, kulturlandskap, plantevekster, og fugleliv. Storhavet slår inn her, men det er også vakker skjærgård og temperert Golfstrøm. Det er fiskerland, men det er også strender, myrer, og fjell. Kort fortalt er dette stedet for unike naturopplevelser og et jordnært og værhardt folkeslag.

stuga

Bø kommune ligger på vestsiden av Langøya, ut mot havet. Den grenser mot Sortland og Øksnes, og er del av Vesterålen, et stort, vilt, og vakkert øyrike med rundt 30 000 innbyggere. I Bø bor det i dag rundt 3000 bøfjerdinger, som lokalbefolkningen kalles. Av disse bor mellom 20 og 30 fast på Hovden.

Den kjente forfatteren Regine Normann, som publiserte samlinger av nord-norske folkeeventyr under tittelen Ringelihorn og dessuten en rekke romaner. Bø Kunst- og Kulturstrømkomite arrangerer hver sommer festivalen Reginedagan til minne om denne folkekjære forfatteren. Det er en umåtelig populær festival med dobbelt så mange besøkende som Bø til vanlig har innbyggere! Komponisten Ketil Vea, som også er fra Bø, har komponert musikk til festdagene.

Bø, markedsført som eventyrkommunen, har mye å by på når det gjelder kultur og fritid. Det er mye aktivitet i lag, foreninger, og menigheter, og mye dugnad og frivillig arbeid blir gjort for at både barn, voksne og eldre skal ha noe å glede seg til og undre seg over.

Når du besøker Vesterålen, kan du få med deg noen helt spesielle opplevelser. En av disse er hvalsafari, som tilbys om vinteren, når store stimer av sild drar med seg hval inn blant øyene og inn i fjordene. Du kan også være med på skreifisking, som gjennom århundre har stått helt sentralt i regionen og også er en sentral og viktig del av norsk kulturarv. Mens du søker disse opplevelsene med hval og skrei kan du også få med deg nordlyset som så ofte lyser opp den vintermørke himmelen og lager et magisk landskap.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *