Overnatting

Dersom du skal besøke Hovden, kan du benytte deg av de mange overnattingsmulighetene som finnes i Bø kommune. Det er muligheter for å overnatte i en leilighet på Hovden skole, eller også på Fiskeværet Hovden. Siden dette ikke alltid er tilgjengelig på grunn av stor pågang, beskriver vi her også de øvrige innkvarteringsmulighetene i kommunen, som etterhvert har blitt svært godt tilrettelagt for turister, friluftsentusiaster, og de som bare er på gjennomreise.

cykel

Innkvarteringsalternativene du finner i Bø reflekterer den store variasjonen i natur og landskap i Vesterålen. Her finnes både store anlegg som kan ta i mot grupper av nærmest hvilken som helst størrelse, til mindre krypinn med noen få hytter. Dermed kan du selv velge det alternativet som er best tilpasset den opplevelsen du ønsker å skape i Hovden, Bø, og Vesterålen. Du kan få med deg vandringer i fjell og utmark, aktiviteter nær eller på hav og sjø, festivaler og kulturarrangement, eller kanskje besøke et av områdets særegne fuglefjell og andre spennende og unike naturområder.

Et veldig populært alternativ er Damperiet, som også blir kalt Vesterålens Perle. Her sitter tradisjonen i veggene, og du lukter fisk og tre i rorbuene. I gamle dager ble det dampet tran her, men nå er det selvfølgelig ikke tran, men velsmakende fiskesupper og -gryter som serveres fra kjøkkenet. Du kan nyte en øl på bryggekanten og se tiden passere sakte forbi.

Bøstrand Grendelag har tatt over en gammel barneskoler som ligger der på stranda med utsikt mot hav, øyer, og fjell. Her kan du overnatte i leiligheter eller slå deg ned med campingvogn eller telt. I tillegg finnes det mulighet for å leie lokale til arrangement og festlige anledninger.

Andre muligheter inkluderer Hovdeheimen, Fjordcamp, Guvåg Båthus, og også Guvåghytta. Hytta er ubetjent, men ligger vakkert til innen gangavstand fra Guvåg. For enda flere muligheter kan du besøke nettsidene til Bø kommune.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *